Pedijatrija

Pedijatrija

Pedijatrija je grana medicine koja se bavi dijagnostikom, očuvanjem zdravlja i medicinskom negom odojčadi, dece i adolescenata od rođenja do 18. godine.

Pružanje medicinske nege deci je posao lekara specijaliste pedijatrije, odnosno pedijatra.

Za razliku od pacijenata drugih starosnih grupa, deca ubrzano rastu i menjaju se. Stoga je veoma važan deo posla pedijatra da pomogne deci i da ukaže roditeljima na određene prekretnice u rastu, razvoju i ponašanju. Edukacija roditelja o pravilnoj nezi dece takođe je deo značajne uloge pedijatra, stoga uvek možete da dobijete savet od strane stručnjaka na temu očuvanja zdravlja, ishrane, bezbednosti i pravilnog stila života vašeg deteta.

Lečenje najmlađih pacijenata, suprotno mnogim uverenjima, može biti veliki izazov i zahtevati određene veštine. Najmlađim pedijatrijskim pacijentima, poput odojčadi i malih beba, nedostaju komunikacijske veštine da kažu lekaru šta nije u redu sa njima ili koji problem imaju. S druge strane, nešto starija deca nisu uvek raspoložena za lekarski pregled.

Budite sigurni da su naši pedijatri vrhunski profesionalci sa više nego bogatim iskustvom i socijalnim veštinama neophodnim za zadobijanje poverenja i saradljivosti naših najmlađih pacijenata.

Opšta pedijatrija

Pedijatar opšte prakse, slično kao i lekar opšte prakse, jeste zadužen za...

Kardiologija

Pedijatrijska kardiologija je subspecijalnost pedijatrije koja uključuje...

Neurologija

Neurološki pregled u pedijatriji uključuje jednostavnu seriju testova koji...

Pulmologija

Pedijatrijski pulmolog poseduje kvalifikacije i iskustvo u dijagnostikovanju i...

Alergologija

Ukoliko vaše dete pati od alergija ili drugih problema sa imunološkim...

Zakaži termin
phone-icon