Reveal linq – implatabilni srčani monitor

Reveal linq – implatabilni srčani monitor

Reveal LINQ ™ Implantabilni srčani monitor jedan je od najnovijh uređaja za monitoring električne aktivnosti srca.

Ova vrsta uređaja kontinuirano i do 3 godine prati srčani ritam srca i beleži aritmije – poremećaje u električnoj aktivnosti srca. Omogućava daljinski monitoring rada srca i odmah alarmira vašeg lekara ukoliko zabeleži poremećaj ritma u radu vašeg srca.

Uređaj je nevidljiv i ne ometa druge aktivnosti.

Kako funkcioniše Reveal LINQ?

Reveal LINQ ™ sistem ima dve glavne komponente. Prva komponenta je srčani monitor (ICM) koji se može umetnuti i koji se postavlja ispod vaše kože iznad grudne kosti u brzoj proceduri koja traje oko 10 minuta. ICM šalje podatke o ritmu Vašeg srca drugoj komponenti – monitoru MyCareLink, uređaju koji je neophodno da postavite pored kreveta. Monitor za pacijente MyCareLink prikuplja podatke o vašoj srčanoj funkciji.

implatabilni srčani monitor beograd

Reveal LINQ™ Implantabilni srčani monitor beleži električne impulse vašeg srca i automatski ih šalje vašem lekaru putem interneta i bežične tehnologije, pri čemu se prenosi odvijaju tokom noći. Inače, proces prenosa podataka možete da aktivirate i sami.

Vaš lekar zatim analizira rezultate testa i obaveštava vas ukoliko ima bilo kakvih nedoumica.

Zašto se izvodi / Indikacije?

Reveal LINQ™ Implantabilni srčani monitor se koristi u sledećim slučajevima:

  • kada postoje određeni poremećaji srčanog ritma koji daju simptome koji se retko se javljaju i ne mogu biti zabeleženi na elektrokardiogramu (EKG) ili 24-satnom holteru EKG
  • omogućava dugotrajno praćenje elektične aktivnosti i na taj način omogućava otkrivanje poremećaja rada električne aktivnosti srca

Reveal LINQ™ je idealan za pacijente sa:

  • sinkopom i svim vrstama kratkotrajnih, prolaznih gubitaka svesti nejasnog uzroka
  • povećanim rizikom od srčanih aritmija
  • koji doživljavaju prolazne simptome poput vrtoglavica, palpitacija (lupanja srca), nesvestica i bolova u grudima, a koji mogu biti posledica srčane aritmije
  • nejasnim slučajevima moždanog udara.

Kako se obavlja implatabilni srčani monitor?

Budući da se radi o implantabilnom uređaju, moraćete da prođete manju operativnu proceduru. Procedura implantacije Reveal LINQ monitora se najčešće obavlja u ordinaciji, uz korišćenje lokalnog anestetika.

Lekar pravi mali rez, ubacuje uređaj (koji je manji od ključa ili palca) i nakon toga zatvara rez. Reveal LINQ™ Implantabilni srčani monitor ostaje na mestu i do 3 godine.

* Dva dana pre intervencije bi trebalo da prekinete uzimanje Aspirina ili bilo kog drugog anti-agregacionog leka.

Da li postoje rizici?

Budući da se radi o manjoj operativnoj intervenciji, procedura implantacije Reveal LINQ™ srčanog monitora nosi određene rizike.

Neophodno je da vodite računa o rezu nakon procedure, kako bi se sprečila infekcija.

Reveal LINQ uređaj je bezbedan za upotrebu tokom snimanja magnetnom rezonancom (MRI), ali svakako obavestite lekara o vašem implantu pre izvođenja bilo kakvog drugog testa.

* Reveal LINQ™ srčani monitor može da pokrene detektore metala, pa će vam u tom slučaju lekar obezbediti identifikacionu karticu uređaja koju možete nositi sa sobom u takvim situacijama.

Kompletan cenovnik naših usluga možete pogledati klikom OVDE.

Zakaži termin
phone-icon