Pregled kardiologa

Pregled kardiologa

Pregled kardiologa je pregled u kojem se doktor subspecijalista kardiologije bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem bolesti i oštećenja srca i krvnih sudova.

Kardiološki pregled traje 20-30 minuta, kardioloski pregled sa ultrazvukom srca 40-45 min. Obe vrste pregleda potrebi mogu trajati i duže. Ovi pregledi su potpuno bezbolni i ne zahtevaju posebnu pripremu.

Redovan pregled kardiologa i hitne intervencije

U okviru Poliklinike Tesla Medical možete obaviti redovne i preventivne preglede. Takođe smo Vam na raspolaganju i u slučaju potrebe za hitnim intervencijama.

Kardiološki pregled se najpre započinje uzimanjem detaljnih anamnestičkih podataka o celokupnoj medicinskoj istoriji pacijenta – njegovim simptomima, tegobama i pridruženim bolestima (komorbiditetima). Potom se obavlja detaljan fizikalni pregled sa auskultacijom srca,  pluća i merenjem krvnog pritiska. Dodatne dijagnostičke procedure se indikuju onda kada su one neophodne za  pravovremeno i pouzdano postavljanje dijagnoze bolesti, kao i radi započinjanja adekvatne terapije.

kardiološki pregled beograd

Celokupna usluga na jednom mestu, bez čekanja

Naš cilj je, kada god je to moguće, da pacijentima ponudimo celokupnu uslugu na jednom mestu (pregled/dijagnostika/lečenje), u najkraćem roku i bez nepotrebnog čekanja.

Naši konsultanti za kardiologiju se bave:

  • Adekvatnom dijagnostikom i lečenjem visokog krvnog pritiska (hipertenzije), kao i praćenjem efekata propisane terapije
  • Postavljanjem sumnje/prepoznavanjem tipičnih simptoma bola u grudima (anginoznog bola), kao i daljom procenom postojanja ishemijskih promena (ultrazvukom srca, testom opterećenja i stres eho testom) koje ukazuju na postojanje koronarne bolesti srca
  • Tumačenjem EKG-a (zapis električne aktivnosti srca)
  • Ultrazvučnim pregledom srca (elementaran pregled sa merenjem dimenzija srčanih šupljina, brzine protoka krvi nad srčanim zaliscima, procena pumpne funkcije srca. Vrši se ekspertska procena težine bolesti srčanih zalistaka (valvularnih mana) kao i težine srčane slabosti -kardiomipatija)
  • Holter monitoring EKG – a (snima se puls i ritam vašeg srca tokom 24 sata ili 7 dana) i Holter monitoring krvnog pritiska (snima se puls i krvni pritisak vašeg srca tokom 24 sata ili 7 dana)
  • Individualnim pristupom analize faktora rizika za nastanak ishemijske bolesti srca i kardiovaskularnh događaja shodno čemu se daju saveti i propisuje neophodna terapija.

Obratite pažnju na sledeće simptome

U slučaju pojave sledećih simptoma i tegoba bi trebalo da se javite na kardiološki pregled:

  • bol, pritisak i stezanje u grudima koji se šire ka vratu i vilici. Intenziviranje ovih tegoba pri fizičkom naporu.
  • kratak dah, nedostatak vazduha, otežano disanje. Slaba tolerancija fizičkog napora. Oticanje nogu
  • malaksalost, vrtoglavice i nesvestice
  • lupanje srca, preskakanje srca, pauze u srčanom radu

Kompletan cenovnik naših usluga možete pogledati klikom OVDE.

Zakaži termin
phone-icon