Infuzione terapije

Infuzione terapije

Infuzione terapije, poznate i kao IV terapije, su standardne procedure koje koriste doktori i ostalo medicinsko osoblje da bi se postigla rehidratacija organizma intravenskim putem, uz zaobilaženje digestivnog trakta.

Ovo je najbrži i najefikasniji metod distribucije tečnosti i neophodnih nutrijenata u organizmu pacijenta.

Kako deluju infuzione terapije?

Omogućavaju mnogo efikasnije lečenje hroničnih bolesti jer isporučuje lekove, mineralne i hranljive materije, vitamine, elektrolite, antibiotike i/ili hidrataciju direktno u krvotok. Kao rezultat toga, postoji veća stopa apsorpcije i brže možete doći do olakšanja.

Stručnjaci Tesla Medical tima pažljivo biraju sastojke svake infuzione formule, pre svega na osnovu individualnih zdravstvenih potreba, u cilju obezbeđivanja potpunog blagostanja pacijenta.

Kome su namenjene infuzione terapije?

Infuzione terapije su idealne za pacijente koji zbog hroničnog stanja nisu u mogućnosti da uzimaju lekove oralnim putem. Omogućavaju bržu hidrataciju pojedincima koji su nedavno imali operaciju i izgubili značajnu količinu tečnosti.

Infuzione terapije su takođe dobra opcija za ljude koji nisu reagovali na oralne lekove.

infuzija beograd

Uzrast, nivo fizičke aktivnosti, razne bolesti, problemi sa malapsorpcijom, stres i prethodne operacije na digestivnom traktu mogu uticati na to koliko dobro vaše telo uspeva da apsorbuje minerale, vitamine i lekove koji su uneti oralnim putem. Podsećamo Vas da voda i vitamini uneti oralnim putem moraju prvo biti svareni i apsorbovani u krvotok, kako bi ostvarili svoj efekat u organizmu.

Konzumiranje alkohola takođe drastično usporava proces apsorpcije, zbog čega su tretmani lečenja mamurluka oralnim putem neefikasni.

Šta možete očekivati?

Infuziona tečnost se aplikuje direktno u krvotok i momentalno cirkuliše kroz celo telo.
Na taj način vaše telo može da iskoristi maksimalne količine supstanci koje su mu potrebne, dok ostatak eliminiše, te se tako postiže maksimalan efekat terapije.

Budući da je specijalna infuziona formula primenjena direktno u krvotok, sastojci formule postaju trenutno dostupni ćelijama vašeg organizma i time drastično smanjuju vreme koje je potrebno za lek ili suplement da počnu da deluju.

Možemo da zaključimo da se infuziona tečnost (i sve supstance rastvorene u njoj) brže i daleko efikasnije apsorbuju u odnosu na oralno unete suplemente i lekove.

Ima li neželjenih efekata?

Ovo je standardan vid terapije koji se uspešno primenjuje skoro 200 godina, tako da je u potpunosti bezbedna za pacijenta. Naše medicinsko osoblje je prošlo odgovarajuću stručnu obuku i ima dugogodišnje iskustvo u primeni ove vrste terapije, a uz to poseduje licence i sertifikate relevantnih komora zdravstvenih radnika.

Iako su retki, neželjeni efekti najviše zavise od koktela korišćenih lekova, pa neki od njih mogu uključivati: vrtoglavicu, mučninu, ukočenost mišića, iritaciju na mestu ubrizgavanja.

Kompletan cenovnik naših usluga možete pogledati klikom OVDE.

Zakaži termin
phone-icon