Mezoterapija

Mezoterapija

Mezoterapija je minimalno invazivna procedura u kojoj se niz vrhunskih injekcija vitamina, minerala i aminokiselinskih koktela isporučuje u mezodermalni sloj kože. Ova infuzija korisnih sastojaka hrani i podmlađuje vašu kožu, a istovremeno stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, koji su neophodni za prirodnu elastičnost kože.

1987. godine Francuska Medicinska Akademija priznala je mezoterapiju kao značajan deo tradicionalne medicine.

Kada se koristi mezoterapija?

Mezoterapija se koristi u cilju regeneracije kože, kao i za uklanjanje finih linija i blažih bora. Ovom procedurom se najefikasnije poboljšava struktura kože koja je tokom godina izgubila tonus i postala dehidrirana. Pored primene u podmlađivanju kože, mezoterapija se takođe jako uspešno koristi u tretmanu uklanjanja masnih naslaga, kao i u tretmanu uklanjanja celulita i sprečavanja gubitka kose.

Šta možete očekivati od tretmana?

Mezoterapija traje otprilike 30 minuta i iako nije bolna procedura, može biti malo neprijatna, ali se može koristiti anestetska krema ako je Vaša koža osetljiva.

Uz minimalno vreme oporavka kože, može doći do malih modrica i otoka, ali će to trajati kratko i trebalo bi da se smanji u roku od 24 sata. Nakon toga, Vaša koža će postati sjajnija, hidrirana, nahranjena i čvršća sa poboljšanom teksturom.

mezoterapija beograd

Koje su prednosti mezoterapije?

Mezoterapija može trenutno poboljšati kvalitet kože i površne bore, ali takođe može poboljšati usporenu cirkulaciju krvi, pomažući telu da izbaci nakupljene toksine. Ovaj tretman se takođe može koristiti za rešavanje problema pigmentacije, lečenje ožiljaka od akni i kombinovati za pojačavanje efekata drugih estetskih tretmana kao što su botoks ili fileri.

Kako se izvodi mezoterapija?

Mezoterapija se zasniva na primeni sterilnih koktela minijaturnim ubodima, uz pomoć iglica, derma-rolera ili dermapena. Konačni efekti se postižu farmakološkim dejstvom korišćenog preparata, ali isto tako i fizičkom stimulacijom kože mikro-ubodima.

Kokteli koji se koriste najčešće sadrže kombinaciju sledećih aktivnih sastojaka: vitamini, minerali, aminokiseline, hijaluronska kiselina, EGF-epidermalni faktor rasta, FGF-fibroblastni faktor rasta, stem ćelije, oligoelementi, retinol, ekstrakt artičoke, kofein, dekspantenol, ginko biloba itd.

Pomoću mikro-injekcija se koktel aplikuje u različite slojeve kože i potkožno tkivo.

Kako da se pripremite?

Lekar Vas može upozoriti da prethodno prekinete sa upotrebom aspirina, koji može povećati rizik od krvarenja ili modrica nakon tretmana.

Takođe bi trebalo da prekinete da koristite proizvode koji sadrže retinol nekoliko dana pre tretmana, jer to može iritirati kožu i učiniti je posebno osetljivom.

Da li postoje rizici?

U zavisnosti od toga gde ste na telu izvršili proceduru, možete očekivati pojavu modrica, osetljivosti ili otoka na mestu ubrizgavanja.

Šta nakon tretmana?

Nakon procedure, potrebno je da koristite kremu za sunčanje, da zaštitite kožu, kao i da odložite sve druge postupke (laserski tretmani, piling, fileri ili botoks) dok Vaša koža potpuno ne zaceli.

Kompletan cenovnik naših usluga možete pogledati klikom OVDE.

Zakaži termin
phone-icon