primarijus dr sc. med. Željko Krsmanović

specijalista neurolog

primarijus dr sc. med. Željko Krsmanović

Dr sc. med. Željko Krsmanović rođen je 1970. godine. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu završava 1996. godine, dok 2007. godine završava i specijalizaciju iz neurologije pri Vojnomedicinskoj akademiji u Beogradu. Godine 2009. od strane Nacionalne Škole za neuroangiologiju, Udruženja za Neuroangiologiju Srbije, stiče uverenje o osposoblјenosti za samostalnu primenu, interpretaciju i formiranje zaklјučaka u neuroangiološkoj ultrazvučnoj dijagnostici. Godine 2014. odbranio doktorsku disertaciju: Karakteristike venske drenaže  centralnog nervnog sistema kod obolelih od multiple skleroze pri Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu.

Od 2007. godine zaposlen kao neurolog u Klinici za neurologiju pri VMA u Beogradu. U sklopu poliklinike Tesla Medical Group radi neurološke preglede, ultrazvučni pregled krvnih sudova vrata, transkranijalnu dopler sonografiju, kao i kontrastni TCCD – „bubble test“.

Od 2007. godine član Društva neurologa Srbije, kao i Evropskog udruženja neuroloških udruženja. Posebne sfere interesovanja su mu cerebrovaskularne bolesti i multipla skleroza.

 

NEWSLETTER

Kontaktirajte nas

    phone-icon