dr Nemanja Nenezić

specijalista interne medicine – subspecijalista endokrinolog

dr Nemanja Nenezić

Nemanja Nenezić rođen je 1981. godine. Medicinski fakultet Univerziteta u Beogradu pohađa od 1999. do 2006. godine, a proglašen je i pohvaljen za najboljeg studenta Medicinskog fakulteta na V godini studija. Za vreme studiranja uvršten i medju 100 najboljih studenata završnih godina studija svih fakulteta u Srbiji. Obavezni lekarski staž obavlja na Vojnomedicinskoj akademiji od 2006. do 2007. godine, kao i polaganje državnog ispita. Do 2010. godine radi kao lekar opšte prakse na Vojnomedicinskoj akademiji. Od 2010. do 2014. godine završava i specijalizaciju iz interne medicine na VMA, dok od oktobra 2014. godine radi na Klinici za endokrinologiju VMA.

U oktobru 2016. godine završava subspecijalizaciju iz endokrinologije na VMA, sa temom završnog subspecijalističkog rada: „Savremeno shvatanje uloge vitamina D u metaboličkom sindromu i tipu 2 šećerne bolesti“. U septembru 2017. godine upisuje postdiplomske doktorske studije, dok od februara 2019. godine radi i kao predavač na Akademiji vaspitačko-medicinskih strukovnih studija.

Tokom specijalizacije iz interne medicine ovladao znanjem iz svih oblasti interne medicine (endokrinologija, kardiologija, gastroenterologija i hepatologija, pulmologija, urgentna interna medicina, hematologija, reumatologija i imunologija, nefrologija, toksikologija, alergologija).

Septembra 2016. godine odlikovan od strane ministra odbrane vojnom spomenicom i zahvalnicom za učešće u aktivnosti “Zajedničkog medicinskog angažovanja na teritoriji Južne Srbije” , gde su učestvovale Vojska Srbije i Kopnene i Vazduhoplovne snage Nacionalne Garde Ohaja SAD.
Publikovao veći broj naučnih radova u najboljim domaćim naučnim časopisima sa međunarodnim značajem.

NEWSLETTER

Kontaktirajte nas

    phone-icon