dr Jelena Janković

Specijalista pedijatrije

dr Jelena Janković

Dr Jelena Janković je pedijatar sa bogatim obrazovanjem i iskustvom u medicinskoj praksi. Diplomirala je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2015. godine, gde je ostvarila izuzetno visok prosek ocena od 9,29 tokom studija. Njen diplomski rad nosio je naziv „Primarni ekstranodalni B – krupnoćelijski limfom testisa“ i mentor joj je bio prof. dr Biljana Mihaljević.

Nakon diplomiranja, dr Jelena Janković je obavila lekarski staž u Kliničkom centru Srbije od decembra 2015. do juna 2016. godine. U julu 2016. godine je položila stručni ispit.

Jelena je pokazala veliki interes za pedijatriju i neurologiju, te je od avgusta 2016. volontirala na Odeljenju neurologije na Univerzitetskoj dečjoj klinici. Oktobra 2016. upisala je doktorske akademske studije na Medicinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Medicinska farmakologija.

Tokom svog profesionalnog puta, dr Jelena Janković je stekla vredno iskustvo u medicinskoj praksi. Od avgusta 2020. do februara 2022. godine radila je kao lekar Službe Urgentne pedijatrije na Univerzitetskoj dečjoj klinici, gde je pružala hitnu medicinsku negu deci. Od februara 2022. godine, Jelena je prešla na Odeljenje pulmologije i alergologije Univerzitetske dečje klinike, gde se specijalizuje za oblasti plućnih bolesti i alergija kod dece.

NEWSLETTER

Kontaktirajte nas

    phone-icon