dr Aleksandar Pantović

specijalista neurolog

dr Aleksandar Pantović

Doktor Aleksandar Pantović je rođen 1982. godine. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2008. godine. Nakon osnovnih studija medicine bio je zaposlen na Medicinskom fakultetu u Beogradu na Instituta za mikrobiologiju i imunologiju. Radio je na projektima Ministarstva prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije (145073, 41025). Specijalistički ispit iz neurolgije položio je u decembru 2016. godine na Klinici za neurologiju Vojnomedicinske akademije. Doktorsku disertaciju na Medicinskom fakultetu u Beogradu smer Molekularna medicina – neuronauke odbranio je u septembru 2020. godine. Doktor Aleksandar Pantović je zaposlen na Klinici za neurologiju Vojnomedicinske akademije. Publikacije u kojima je prvi autor ili koautor citirani su preko 1000 puta u referentnim bazama.

Obavlja neurološke preglede, posebno interesovanje ima za  demijelinizacione bolesti centralnog nervnog sistema, glavobolje, kranijalne neurlagije, bol u predelu  lica, centralni i periferni neuropatski bol, vrtoglavice.

Procedure u lečenju glavobolja:

–           Lokalna blokada okcipiatlnog, supraorbitalnog i supratrohnelanog nerva (migrena, klaster glavobolja, centralni neuropatski bol i druge trigeminoautonomne glavobolje, neuralgija trigeminusa).

–           blokada sfenopalatinskog gangliona (klaster glavobolja).

–           primena botulinum toksina (Botox) za lečenje hroničnih migrenskih glavobolja (PREEMPT  protokol,  injektiranjem 155 –195 jedinica u 12-tonedeljnim ciklusima).

 

NEWSLETTER

Kontaktirajte nas

    phone-icon