Tesla Medical Group kardiolozi i ove godine na EHRA kongresu!

Ponedeljak, 29.05.2023 | 10:14

Srčane aritmije su sve češća pojava u našoj populaciji i stoga je neophodno konstantno raditi na otkrivanju novih terapija koje će dati najbolji rezultat. Čuveni sastanak Evropskog udruženja za srčani ritam (EHRA), koji svake godine okuplja vrsne naučnike, zdravstvene radnike i druge stručnjake koji se bave lečenjem aritmije iz celog sveta, i ovaj put bio je na listi naših prioriteta kada je u pitanju profesionalno usavršavanje.

U svetu medicine dobro je poznato da ovaj vodeći kongres za lecenje poremećaja srčanog ritma okuplja stručnu zajednicu radi povezivanja i otkrivanja najnovijih informacija, učenja i deljenja ličnih iskustava.

Zato nikako nismo hteli da propustimo tu čast da budemo deo ove stručne zajednice i da među prvima imamo pristup najnovijim informacijama iz ove oblasti.

EHRA kongres: Profesionalno usavršavanje nije luksuz, već potreba

Medicina nije statička nauka. Ona se konstantno menja, razvija i dostiže neke nove tačke. Kako bismo uvek imali najbolju terapiju ili tretman za bilo koje oboljenje, a u ovom slučaju za srčane aritmije, moramo da pomeramo granice.

Baš iz tog razloga stavljamo akcenat na profesionalno usavršavanje našeg stručnog kadra.

Učenje i znanje nikada ne smeju da stanu.

Bilo da ste do sada imali prilike da budete naš pacijent ili to planirate, treba da znate da u Tesla Medical Group-u i te kako posvećujemo pažnju usavršavanju naših usluga.

Naša misija je da svojim pacijentima pružimo najbolju moguću negu. Kako bismo u tome uspeli, neophodno je da se konstantno usavršavamo i da pratimo najnovije trendove u medicini.  Upravo zato smo i ove godine posetili EHRA kongres, gde smo se upoznali sa najnovijim tehnologijama iz oblasti terapija i tretmana srčanih aritmija. Naš sledeći korak je svakako da pametno implementiramo najnovija saznanja u svoju redovnu praksu.

Smatramo da nas naša predanost ovom cilju čini jedinstvenim i omogućava nam da izgradimo kvalitetne i dugoročne odnose sa našim pacijentima.

Aritmije kao jedan od vodećih uzroka srčanih problema

Aritmije se mogu javiti kada električni impulsi koji koordiniraju vaš srčani ritam ne putuju normalno. Ovo dovodi do toga da vaše srce kuca previše brzo, previše sporo ili da ima nepravilan ritam.

Skoro svako od nas je sigurno nekad osetio kako mu srce „preskače“ ili „jako udara“, što se naročito dešava u trenucima straha, jakog uzbuđenja ili tokom aktivnog vežbanja.

Previše kofeina i određeni lekovi takođe mogu izazvati to tzv. ‘’lupanje’’ srca. Međutim, treba da znate da su ove vrste aritmija uglavnom bezopasne, tj. govorimo o fiziološkim reakcijama.

Međutim, ono što kardiologe najviše zabrinjava jesu upravo ozbiljne aritmije ili one koje mogu biti opasne po život. Kada se ustanovi da imate poremećaj srčanog ritma, vaše srce možda neće moći da pumpa dovoljno krvi u telo. A to dovodi do brojnih posledica. Naime, nedostatak protoka krvi u vašem telu može oštetiti srce, mozak, pluća i druge organe.

Ukoliko primetite da su nepravilni otkucaji srca kod vas česti ili hronični, onda treba da se javite na kardiološki pregled. Učestale aritmije se mogu pogoršati ili mogu biti uzrokovane slabim ili oštećenim srcem.

Ukoliko ne kontrolišete aritmije, one mogu vremenom dovesti do slabosti srca.

Zato nemojte da zanemarite ovaj zdravstveni problem. Posetite stručne i iskusne kardiologe, kakvi su stručnjaci Tesla Medical Group-a, kako biste u najkraćem roku dobili odgovarajuću terapiju i sprečili moguće štetne posledice.

Posetićemo EHRA kongres i naredne godine, jer učenje ne sme da stane

EHRA kongres će sigurno nastaviti da bude na listi naših interesovanja i u godinama koje dolaze, jer znamo da se granice u medicini neprestano pomeraju.

Isto tako znamo da naši pacijenti zahtevaju i zaslužuju vrhunsku negu, bez izuzetka.

Nastavićemo da idemo ‘’utabanim’’ i dobro poznatim stazama koje obogaćuju naše znanje i praksu, tako da smo sačuvali mesto i za 2024. godinu u Berlinu, gde će se naredni EHRA kongres održati! Nikad nije prerano za dobre planove.

Ono što možemo da obećamo vama kao našim pacijentima, jeste da budete sigurni da ćete kod nas uvek dobiti najbolju moguću negu i podršku na putu ka zdravijem životu.

Okupili smo tim vrhunskih kardiologa, kojima smo omogućili dodatno profesionalno usavršavanje i razmenu ideja i iskustava sa kolegama iz čitave Evrope, ali i sveta.

Sve sa jednim ciljem, a to je viši kvalitet usluge.

Ovo je neophodno, kako bismo nastavili da budemo vaš izbor broj 1 u poveravanju brige o zdravlju vas i vaših najmilijih.

Verujte znanju, verujte iskustvu.

Tesla Medical Group vam je uvek na raspolaganju.

NEWSLETTER

Kontaktirajte nas

    phone-icon