NOVO: Pedijatrija u Tesla Medical Group!

Ponedeljak, 05.06.2023 | 15:12

Tesla Medical Group vam sa velikim ponosom predstavlja novu uslugu: Pedijatrija!

Pružanje zdravstvene usluge na vrhunskom nivou i bez čekanja je naša primarna misija. Ovoga puta, mislili smo i na naše najmlađe. Znamo koliko je važno voditi računa o njihovom zdravlju od najranijih dana, jer time postavljamo dobre temelje za njihovo dobro zdravlje u odraslom dobu.

Lečenje dece je potpuno drugačije od lečenja odraslih, zato je pedijatar izbor broj 1 kada je u pitanju stručnjak koji treba da pregleda vaše dete. Pedijatri su lekari koji su specijalizovani za lečenje dece, budući da postoje određene tegobe i bolesti koje se uglavnom javljaju u dečjem uzrastu. U većini slučajeva kada je dete bolesno ili radi redovnih pregleda, roditelji treba da se obrate upravo pedijatru.

Zato smo proširili opus naših usluga i omogućili vam da sada na jednom mestu možete da obavite preglede za sve članove vaše porodice!

Vrhunski specijalisti pedijatrije za lečenje vaše dece na jednom mestu

 

Tesla Medical Group pedijatrija okuplja tim vrsnih i iskusnih pedijatara, kao i specijalista pedijatrije koji će vašem detetu pružiti uslugu na vrhunskom nivou. Znamo koliko vam je važna ušteda vremena, tako da sada možete da jednom mestu da obavite više pregleda baš iz oblasti pedijatrije.

Bez čekanja, bez zakazivanja mesecima unapred i bez odlaganja.

U našoj ustanovi možete da obavite preglede iz oblasti:

 • opšte pedijatrije,
 • dečije kardiologije,
 • dečije neurologije,
 • dečije pulmologije i
 • alergologije.

Redovni pedijatrijski pregledi su posebno važni, posebno u prvih nekoliko godina, jer vaše dete dostiže mnogo razvojnih prekretnica.

Koje preglede obavljaju pedijatri?

Kada odvedete svoje dete na pregled, pedijatar će vas najpre pitati o zdravlju deteta, počev od toga kako se dete oseća, da li ima povišenu telesnu temperaturu, o nivou fizičke aktivnosti, ishrani, trenutnom načinu spavanja, da li dete dobro jede, kakvo mu je raspoloženje, medicinska istorija, postojanje alergija itd. Ovo pomaže pedijatrima da procene stanje deteta, a takođe će pomoći u postavljanju dijagnoze i daljem toku pregleda, kao i terapije.

Ovo su neki uobičajeni pregledi koje pedijatar treba da obavi kada odvedete svoje dete:

 • Praćenje vitalnih znakova: merenje telesne temperature, krvnog pritiska, pulsa, slušanje pluća stetoskopom, zasićenost kiseonikom itd. Praćenjem vitalnih znakova lako možemo znati da li je dete zdravo ili ne. Ako nađemo bilo kakav problem, možemo odmah da pristupimo adekvatnom lečenju.

 

 • Pregled grla, uha i nosa: tegobe vezane za respiratorni trakt su najučestalije u dečjem uzrastu. Počev od različitih respiratornih virusa, poput prehlade i gripa, pa sve do ozbiljnijih bakterijskih infekcija i upala. Zato svaki pedijatrijski pregled obavezno podrazumeva i proveru grla, uha i nosa.

 

 • Pregled abdomena: palpatorni pregled abdomena deteta je izuzetno važan, naročito ukoliko se dete žali na stomačne tegobe. Time pedijatar ima uvid u to da li je stomak deteta tvrd, napet, osetljiv i da li postoji uvećanje unutrašnjih organa, poput jetre i slezine.

 

 • Merenje visine i težine: ovo je jako važno pratiti tokom sistematskih pregleda, jer se time prati rast i razvoj vašeg deteta. Ukoliko postoji bilo kakav problem sa visinom ili težinom vašeg deteta, pedijatar će predložiti dodatne preglede, lekove ili ukazati na promenu režima ishrane deteta.

Koje su prednosti pedijatrijskog pregleda?

 • Redovni pregledi uz pomoć kojih pratite rast i razvoj vašeg deteta.
 • Možete sprečiti bolesti, od kojih mnoge mogu biti opasne po život.
 • Pregled stručnjaka za određene zdravstvene probleme koji su tipični za decu.
 • Provera zdravstvenih parametara i otklanjanje budućih problema.
 • Smanjenje verovatnoće da se vaše dete razboli.
 • Rano otkrivanje zdravstvenih problema i brzo lečenje.
 • Poboljšanje opšteg zdravlja vašeg deteta.

Od rođenja, vaše dete redovno treba da ide na pedijatrijske preglede. Ne samo kada ima određene tegobe, već i na sistematske preglede koji su izuzetno važni. Na kraju krajeva, preventivna medicinska nega je najbolji način da se eliminišu određene bolesti i povrede. Takođe, ovi pregledi osiguravaju da se kod deteta na vreme utvrdi zdravstveni problem, pa ga je onda mnogo lakše lečiti jer će biti u vrlo ranoj fazi.

Doprinos roditelja na zdravstvenom pregledu njihovog deteta je neprocenjiv. Vi poznajete svoje dete bolje od bilo koga. Znate njegove svakodnevne navike, ishranu, ponašanje i raspoloženja i šta je za njega normalno, a šta neuobičajeno. Vaš pedijatar će se zato najpre osloniti na ono šta ste mu vi rekli o vašem detetu.

Ne zaboravite da je detinjstvo period kada se postavljaju temelji za zdravu budućnost. Uverite se da je vaše dete uvek dobrog zdravlja, tako što ćete ga voditi na sistematske preglede kod pedijatra.

Tesla Medical Group pedijatrija može da se pohvali zaista vrhunskim pedijatrima, koji su tu da vam pomognu da vaše dete provedete kroz ove najvažnije godine na najbolji mogući način.

Zdravlje dece je najvažnije!

NEWSLETTER

Kontaktirajte nas

  phone-icon